Beauty Tips : Lets Cantik

17:27

CONCEALER

Ada pelbagai jenis dan brand..so ikut citarasa you all lah nak yang mana satu
ada yang jenis liquid &  lagi satu jenis macam padat / Cream

If you all ada dark circles, eyesbag,bekas-bekas jerawat,flek..so guna concealer sebagai penyamar noda.. time nak beli tu.carilah warna concealer lebih terang dari warna kulit kita, kiranya berlawananlah gitu.


Guna jari better actuallly...for me lah...just DAP DAP DAP...Guna berus pon ok janji pandai ratakan, guna span pon ok tapi kalau macam span dia jenis cepat serap ke dalam span kan..so akan berlaku pembaziran disitu...so tak digalak kan ya.

Foundation 


Pilih warna foundation di bawah sinar matahari atau lampu putih and sapu dekat rahang pipi,Bukan kat tangan yee U'ollsssss...Why bkn kat tgn? Sebab tangan normally muka dgn tgn warna tak sama.. 


Sebelum pakai Goncangkan botol foundation tu terlebih dahulu supaya mereka bersatu padu..Letakkan di bahagian pipi,dahi,dagu,hidung,
Ratakan dengan menggunakan berus/jari pon boleh...ikut suka hatilah ...

You Might Also Like

2 comments

  1. paling malas nak tepek2 ni tapi nak jadi cantik hehe.. semua depends on kerajinan =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha betul tu , tapi nak cantik kena rajin lah baru nampak kesannya..

      Delete