Wednesday, 30 November 2016

Wordless Wednesday #4


Friday, 25 November 2016

Segmen Jom Tambah Follower By Shuhaida Kabdy


Hai semua jom tambah follower and tambah kenalan yang sedia ada , macam biasa nak join click je banner dekat atas tu , sudi-sudi lah follow i okey

Random : Salam Jumaat


Wednesday, 23 November 2016

Wordless Wednesday #3


Random : Dinner Semalam

Assalamualaikum..haiiii and good morning ,you all pernah tak dalam dilema nak masak apa setiap hari , tak kira lah breakfast ke lunch ke tau dinner… mesti pernah kan I always like that !!!! Stress okey hahahaha...

Macam semalam tak tahu nak masak dinner apa , Bila sudah keadaan macam tu I akan minta suggestions from my friends dekat group whatsapp , macam-macam lauk juga my friends suggest kan , tapi bahan-bahan pula tak berapa nak ada Adoiiiii…


Last-last my hubby beritahu just ikan goreng + telur masin + sayur kangkung masak belacan , ha betul-betul lauk yang sangat simple , tapi my hubby tambah 2 pinggan makan nasi semalam mungkin jarang makan lauk macam ni kan, walaupun simple tapi amat menyelerakan.

Simple kan 
You all abaikan tissue minyak tu okey….malam nie tak tahu nak masak apa pula.. Tolonggggg

Tuesday, 22 November 2016

Random : Quotes


Assalamualaikum and good morning J

Sunday, 20 November 2016

Giveaway Kek Lapis Sarawak by Ain Syahirah


Nampak kek lapis malam-malam nie terasa lapar pulak..ok lah siapa nak join just click banner

Instagram : anzrarizal_beautyTwitter  : anzrarizal_rose

November Giveaway By CP


Ha Nampak macam leceh je kan nak kena tekan sana sini…nampak je macam susah tapi macam makan kacang je..ok jom join

Friday, 18 November 2016

Random : Salam Jumaat


Thursday, 17 November 2016

Random : Nasi Bungkus - Ras Aman

Selamat tengahari semua dah lunch ke ? I baru je lepas Lunch tapi biasa lah bila lepas makan mata pun sama naik mengatuk hehehe..




hari ni I makan nasi putih +  ayam masak kicap + rebung tapi I tapau je makan dekat office. Biasa kalau i nak makan masakkan kampung atau lauk pahang memang i akan pergi makan atau beli dekat sini , masakkan dia memang super sedap sangat-sangat...ramai orang makan dekat situ..lagi satu ikan patin pun ada tau..Siapa pergemar ikan patin masak tempoyak atau lauk pahang yang lain boleh datang sini.

Rebung

uollls pulak makan apa je tengahari ni cer komen ......

Address: Lorong Sekilau 23, Taman Aman, 25200 Kuantan, Pahang, MalaysiaPhone: +60 12-984 4600Hours: 
Thursday
8AM–5PM
Friday
8AM–5PM
Saturday
Closed
Sunday
Closed
Monday
8AM–5PM
Tuesday
8AM–5PM
Wednesday
8AM–5PM

Segmen Jom Exchange Follower Twitter dan Instagram



I actually not always update on twitter and dont know how to use twitter atau dengan lebih tepat jarang sangat-sangat update dekat situ but its okey i join juga :)

Twitter : anzrarizal_rose
Instagram : anzrarizal_beauty

GIVEAWAY SALAM SIHAT BERSAMA MASHITAH MAMAT


Good Morning … jom join giveaway mana tahu rezeki menang produk dari Shaklee , I pun tak pernah try lagi J , click banner dekat atas ya


Wordless Wednesday #2


Totally me…Yes me…saka kot :P

Wednesday, 16 November 2016

Giveaway Topup Percuma By Atiqah Najihah


let's join all’s

Monday, 14 November 2016

Brushes Makeup - Kenali jenis-jenis brush dan kegunaannya


Hai pwetty….siapa dekat sini suka makeup cepat angkat tangan !! weeee sis pun suka makeup tau tapi yang biasa-biasa je natural look orang kata ,smokey –smokey belum expert lagi gitu masih dalam belajar makeup look macam tu.

Makeup-makeup jugak you all tahu ke nak guna brush tu macam mana ? untuk apa ? ke you all tak ada brush ? ada brush makeup tapi tak tahu fungsi untuk apa ?? banyak pulak question mark dekat situ kan…..



Brushes nie pun salah satu benda yang orang kata MUST HAVE terutama bagi MUA (makeup artis or mak mak andam),bagi mereka yang suka makeup atau baru nak berjinak dalam bab makeup-makeup pun mesti nak kena ada brush makeup nie tapi tak perlu banyak macam professional makeup artist atau yang selalu makeup tu, sekarang pun dah banyak seller jual basic brush, just what you all have to know is the type of brush its use for what.
Dekat sini sis tempek jenis-jenis brush makeup and kegunaan untuk apa dan dekat mana brush tu perlu di sapu/diguna pada bahagian muka,ha sama-sama kita belajar kan..share share share nanti bila ada orang Tanya tak adalah kita mengelabah nak jawab kan...








Brush Kabuki Yang Sis Selalu Guna



\

Full Credit : Picture from google

Birthday Giveaway by KasihkuAmani


Click banner if you want join ~

Pencarian Bloglist Sporting December 2016


Click banner if you want join ~

Sunday, 13 November 2016

Random : Update !!


hai semua selamat pagi and welcome to my blog for new followers.Dekat sini sis nak update sikit ya tentang blog sis nie ,mana-mana yang dah follow sis thanks sangat-sangat dan sis akan follow korang balik,kalau ada sis yang tak follow please please beritahu okey sebab kadang-kadang sis terlepas pandang yang mana follow sis.

Dalam blog nie sis memang tak ada story nak di publishkan mungkin ada satu sis ada buat entry,bukan sebab tak ada idea nak tulis apa ,nak share apa ,nak cerita apa .. banyak sangat uolss sis nak tulis n share tapi tapi tapi mungkin dalam minggu nie sis hanya akan join mana-mana segmen atau giveaway dulu untuk mencari kawan -kawan baru and BW dekat blog - blog orang lain.Dan dalam masa yang sama sis baru pindah rumah jadi macam susah sikit nak berblog nie,barang banyak okey nak kemas susun bagai hahaha.....


So mana-mana korang yang  follow sis and tengok blog penuh segmen dengan giveaway jangan terkejut tau ,InsyAAllah next week sis cuba publish story sis okey..Oklah dah panjang berjela sis duk mengomel dalam nie harap awak-awak semua faham lah ya apa sis cuba sampaikan huhu..okey bye....Love korang...


Thursday, 10 November 2016

SEGMEN: JOM BLOGWALKING BERSAMA AYUINSYIRAH


Click banner siapa nak join ~

Wednesday, 9 November 2016

SEGMEN JOM BERKENALAN


Selamat berkenalan , moh le join tambahkan lagi kenalan yang sedia ada

Monday, 7 November 2016

Pencarian Bloglist November & December



Join cepat sebab ape?? sebab syarat dia semudah ABC aje..rugi x join uollsss :) 

Shanghai Fridge Magnet Giveaway by Jari Manis & Scdha Sein Travel


Jom join ramai-ramai , saya nak tag CikMai yang chantek nie dengan adik manis Unni Anje

Friday, 4 November 2016

3-Days Header Giveaway by Mellya


Nak join macam biasa okey click banner dekat atas tu,sis pun nak cuba kot-kot dapat header comel macam blog mellya tuh.

Ig : anzra_beauty

Thursday, 3 November 2016

Segmen PENCARIAN BLOGLIST by Murni Alysa


Jom uolss join this segmen tarikh tamat pun lambat lagi 30 November 2016

My Ig : anzra_beauty

Wednesday, 2 November 2016

Segmen Tambah Follower Blog Penselduabee


Jom semua join segmen nie I pon nak tambahkan followers , sudi-sudi lah follow ya adik cantik :) :) :) 
Giveaway ini akan berlangsung dari 5- 31 Oktober 2016 4 November 2016 

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI