Friday, 28 October 2016

Blogwalking & Bloglist SVIORS


Ok nie last kita join segmen,mana tahu dapat lagi kawan kan,tak try tak tahu,siapa nak join klik lah kat atas nun ok.

BLOGLIST NOVEMBER BY AINUL AQMA



Hai semua jom pakat ramai-ramai join na , klik ja banner dekat atas tu

Thursday, 27 October 2016

Segmen Ucing Nak Bloglist




Segmen Ucing Nak Bloglist.

Hi Blogger.Melihat Banyak Blogger yang membuat Segmen Bloglist pada kali ini jadi Ucing pun nak buat Segmen ini juga.Segmen ini adalah mudah Semua yang Join Segmen ini akan Saya masukkan dalam Bloglist Blog Ucing.

Syarat syarat nya adalah mudah.:

1) Masukkan "  http://ucingkadayan.blogspot.com  " dalam Bloglist Anda dengan Nama Ucing Kadayan.
2) Buat Tajuk Post " Segmen Ucing Nak Bloglist "
3) Copy Semua Coding yang telah disediakan dalam box dan Paste ke dalam Ruangan Html dan Publish.
4) Tinggalkan Url Post Anda ke Ruangan Komen Disini.

Itu Je...mudah kan (^_^) Tag Rakan Anda .Segmen Tamat 28-10-2016.

Hai siapa nak join boleh click dekat atas  J

GIVEAWAY SALAM PERKENALAN by MASHITAHMAMAT


HADIAH-HADIAH 
UNTUK 
4 PEMENANG GIVEAWAY SALAM PERKENALAN by MASHITAHMAMAT.BLOGSPOT 
ialah;

Perfume Dexandra Abir by Nabil x 1
Lipgloss Mary Kay x 2

Tarikh Mula Giveaway : 
13 Oktober 2016 (Khamis)

Tarikh Tamat Giveaway :  
15 November 2016 (Selasa)

Tarikh keputusan pemenang akan di umumkan pada:
19 November 2016 (Sabtu)



Hai siapa nak join boleh click dekat atas na J

Wednesday, 26 October 2016

Wordless Wednesday #1


Tuesday, 25 October 2016

Tips : Contour Like a Celebrity

Hello Pwetty, harap you all semua cantik-cantik selalu okey !J J hari ini nak cerita pasal contouring, I'm not a beauty expert, I still need to learn and practice (lots actually) I just share what I read and watch on youtube it maybe useful to you out there yah maybe ~

Contouring also very popular in asia so many people using especially MUA, Beauty YouTuber and now becoming part of many girls daily routines.Jadi apa itu contouring??? Contouring is giving shape to an area of the face and enhancing the facial structure through makeup, so muka yang agak-agak montel tu boleh di kecilkan boleh jadi bentuk muka tirus giteww…
Nak buat contouring mesti ada technique dan caranya bukan main buat je okey nanti lain plak muka you all tu nanti , akak tak tanggung.. selain dari technique , jenis contour pun kena ambil kira juga,warnanya macam mana, dan juga berus untuk contouring juga memainkan peranan juga,meh baca dekat bawah ni sharing is caring kan…
Stick with matte: Always avoid shimmery products, Contours are meant to be matte, while highlight is meant to have shimmer. Texture is key
Don't be tone deaf: A lot of people contour with their bronzer,You need to find something that creates the illusion of an actual shadow, which typically has tones of beige, brown, taupe, and grey.
Customize your complexion: If you're using powders to contour, you'll get a more matte finish. If you use creams, the result will be more dewy.It's best for beginners to start with creamy products, since they're easy to blend and build get an angled cream brush to hit under the cheekbone and jaw bone.
Brushes matter—a lot:It's all about the brush , Start with a smaller, fluffy eyeshadow brush so you have more precision. You should buy two, one for contouring and one for highlighting.
It's all about the blur: Hard lines are never chic.Use a regular foundation brush or a damp egg sponge and tap it into the contour to make sure there's no demarcation. In other words? You absolutely need to blend it in.Don't forget to add some happy color to the apple of the cheek and a bit of sheen to the cheekbones to further enhance the complexion.Opt for a peachy-pink for a natural-looking flush (we like Tarte's long-wearing blush in Peaceful), then add luminizer just at the top of the cheekbones, down the bridge of the nose, and a hint on the chin for super-fresh skin
Faham ke idok apa yang I explain kat atas tu hehe,if you all tak faham silalah translate sendiri ya :P , kalau nak tahu lebih lanjut you all boleh baca dekat Women's Health macam-macam tips untuk contouring.Selamat mencuba bye.
credit to : women's health and 


Saturday, 22 October 2016

Beauty Cart : MAJOR-B - SHEET MASK

Hi semua, welcome to my blog, I'm still new in the world of blogging and I harap you all semua dapat support I , so siapa-siapa yang nak follow I tu boleh follow and tiada paksaan okey.
Sebenarnya I beli ini dah lama sangat-sangat dalam hujung bulan ogos itu hari Cuma baru sekarang je nak guna itu pun sebab malas nak guna clay mask yang sedia ada.Kebetulan masa scroll instagram tu Major-b ada buat announcement dia orang ada buat promotion sempena hari Kemerdekaan,dengan harga serendah RM 1 sahaja uolss I ape lagi cepat-cepat lah pergi dekat website major-b.
Tapi biasalah kalau bab-bab offer ni laju je masyarakat kita ni kan termasuklah diri I sendiri pantang Nampak offer terus mata jadi bling-bling  nak tengok apa yang offer J dekat major-b ni kebanyakkan product from Korean tapi tak semua brand lah ada , kalau you all nak tahu brand apa kenalah pergi dekat website major-b ni okey.
Okey ni I beli Tadaaaaa!!!! MASK muka je pun ------

I beli 8pcs mask dan semua ni RM 10 sahaja , belum termasuk postage dan ada I dah pakai/cuba nanti next entry I buat reviews tentang mask ni.

If you interested in purchasing Makeup or Skincare product from Korean, just  go to the website of major-b,happy reading pwetty ..


 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI