Wednesday, 21 December 2016

Anniversary GiveAway


Comel kan Magnetic Memo Holder dekat atas tu, siapa nak hadiah macam tu cepat-cepat lah join giveaway dari Tengku Sofia.

BLOGLIST JANUARI TAHUN 2017


Berminat nak join boleh klik banner dekat atas .

Thursday, 15 December 2016

Beauty Cart : Watson


Hola lama tak bersiaran sebenarnya lama tak update dalam blog nie,walaupun begitu (ecehhh ayat) I masih melawat blog-blog friends yang lain,jadi silent reader..

Cerita ni dari Rabu lepas lagi baru sekarang terhengeh-hengeh nak buat entry dan baru semalam selongkar plastik barang yang di beli minggu lepas hahahahahaha , hari tu lepas office hour I teman kawan I pergi mall sebab dia ada barang hendak di beli , alang-alang pergi mall singgah lah masuk Watson , hajat nak beli makeup remover dengan cotton pads sebab dah nak habis and the same time usha satu barang ni , cari punya cari akhirnya jumpa lah juga berkat kesabaran.. ea la mana tak nya kalau you all pergi Watson sometime barang dia merata kena cari dari atas ke bawah huhuhu..


Barang yang I cari tu adalah  Naruko Tea Tree Purifying Clay Mask & Cleanser In 1, sebenarnya I dah dengar pasal product naruko nie dah lama dalam 2-3 years ago tapi tak pernah beli atau nak try guna pun sebab time tu jerawat tengah berebut-rebut naik dekat muka nie


Kebetulan salah satu friends dalam facebook ada up photo Naruko Tea Tree dia dah try dan dia kata bagus dan sesuai dengan combination oil skin , I pun ada baca beberapa reviews dari blogger yang buat review tentang Naruko Tea Tree mostly bagi positif feedback,so I nak try lah guna tapi bagi masa dalam 2-3 minggu baru buat reviews okey ke tak okey dengan skin I .
You all boleh beli dekat Watson rm 29 atau guardian tapi I tak sure price berapa , dekat Hermo.my ada jual harga rm 29 tapi belum masuk gst lagi.Okey lah tu sahaja untuk hari ni..bye
 


Tuesday, 13 December 2016

DECEMBER GIVEAWAY by AINUL AQMA


Klik banner siapa yang nak join ~

Thursday, 8 December 2016

Mega Giveaway By Blogger's Family 2016


You all semua kena join tau GA nie rugi siapa yang tak join tu,hadiah dia super duper Gempakkkk!!! 15-16 pemenang yang di cari..haiishhh tak kan tak nak join kan mana tahu tersangkut ha siapa untung??? You all jugak yang untung,cepat click banner kat atas tu.

My ig : @anzra_beauty
Tag : Unni Anje Cik Nur Mai



365 Days Daily Planner Giveaway by Luqman Zakaria


Sudah lama teringin nak ada satu planner siap usha lagi website-website yang ada jual majority are sold quite expensive -_- , bila tengok ada giveaway berhadiahkan planner terus nak join hehehee.. mana tahu kot-kot hajat tertunai,you all nak join silakan click banner di atas okey.

Wednesday, 7 December 2016

Christmas Beauty Box Giveaway Worth RM600 by Anil Wanina


Sempena hujung tahun ni, Keknil nak buat Christmas Beauty Box Giveaway untuk korang. Harap korang suka dan sudi untuk join giveaway ni. Berikut adalah syarat-syaratnya. ^_^
Hadiah :
1 x cash voucher dari Premier Clinic
1 x beauty box dari The Face Shop
1 x beauty box dari Missha
1 x beauty box dari Premier Clinic
2 x beauty box dari Skinfood

Tarikh Giveaway : 5 Disember - 15 Disember 2016

1. Tulis entry yang bertajuk "Christmas Beauty Box Giveaway Worth RM600 by Anil Wanina"

2. Follow Google +  Anil Wanina

3. Follow IG @anilwanina

4. Follow Twitter @anilwanina

5. Like Page @anilwaninadotcom

6. Copy code di bawah dan paste di ruang html


Menarik kan hadiah-hadiah yang ditawarkan, siapa lah agaknya yang bertuah tu , mungkin you all ke? tau I sendiri, nak dapat hadiah tu mudah je click dekat banner tu lepas tu buat lah entry and jangan lupa ikut syarat-syarat yang dah di tetapkan tu..Good Luck 

Giveaway SAYA NAK KURUS SECARA SIHAT DENGAN PASSION D'TOX!



Sebelum nie pernah baca dalam blog tentang PASSION D'TOX tapi tak ingat blog siapa, siap stalk ig lagi nak tahu lebih lanjut hehehe , btw siapa nak join boleh click banner dekat atas ok,mana tahu rezeki menang , badan I pun perlukan detox… konon hahaa…

Monday, 5 December 2016

31 DAYS CHALLENGE - MELLYACRAYOLA




Ada siapa-siapa nak join tak 31 days challenge by Mellya , I nak join tapi dah lewat 5 hari how?? :P kena maratton lah jawabnya ya dak.. di alu-alu kan siapa sahaja nak join terutama blog yang sentiasa sendu macam blog ni dan yang mana tak ada idea boleh join challenge ni membantu blog anda sentiasa active ~ 

CONTEST #LASTGIFT BY SOFIEADIE



Assalamualaikum  Jom meriahkan lagi contest dari SOFIEADIE

Friday, 2 December 2016

Beauty - Empties Product Skincare / Body Wash And Short Reviews

Hai semua,dekat sini nak share dengan you all body wash dengan skincare product yang I dah habis guna dan some quick review from I lah , if I ada masa I buat full reviews okey.


Body Wash – Larch Lavender (With Soothing Lavender Essential Oil )




Masa mula-mula sampai body wash nie I macam tak boleh terima bau dia sebab bau lavender memang sangat-sangat kuat sampai I pening kepala.Tapi lepas guna I rasa kulit I tak kering dan kulit rasa lembab yang paling penting tak gatal-gatal macam setengah body wash yang I guna rasa gatal, not sure sebab apa mungkin ada ingredients yang tak sesuai dengan kulit I . Bau lavender yang kuat tu bertukar jadi wangi ha weird kan hahaha bau macam perfume tau. Overall I like.

Facial Scrub Bamboo Xfaliator




Love love love sangat dengan toner nie,sangat refreshing I suka bau Ekstrak Orange Fruit , I guna everyday sebelum pakai any skincare product,toner nie juga boleh di guna sebagai prep makeup .. takes off any excess dirt that you may have on your skin after washing,price agak mahal sedikit tetapi berbaloi , nanti I buat full reviews tentang toner yang super BEST nie

Facial Scrub Bamboo Xfaliator




One of my Favourite scrub dan paling lama I guna habis je I repurchase scrub nie tak salah I nie botol yang keempat , setiakan I dengan scrub nie J ,MUST HAVE okey scrub nie amat membantu skin I ,boleh kurangkan masalah jerawat , black/white heads and keluarkan sel-sel kulit mati,kulit akan rasa smooth je lepas guna.Yang mana foundation susah nak lekat you all boleh try guna scrub dulu lepas tu pakai foundation memang senang nak blend.You all akan fall in love bila pertama kali guna memang best.Nanti buat full reviews..

Random : Salam Jumaat


Thursday, 1 December 2016

Random : Breakfast

Hai semua Good Morning ,hujan-hujan macam nie memang sedap sangat kalau makan benda-benda yang panas ,memandangkan sekarang dah masuk musim hujan harap friends semua berhati-hati dekat jalan raya ,jangan bawa laju-laju biar lambat asal selamat..betul tak…


Pagi nie breakfast roti canai dengan tea  tarik J suka sangat makan roti canai dekat kedai mamak nie dia punya kuah kacang dal memang sedap , susah tau nak dapat rasa kacang dal yang sedap dan kena pula dengan tekak nie.Ha Korang breakfast apa pagi nie share lah….



Wednesday, 30 November 2016

Wordless Wednesday #4


Friday, 25 November 2016

Segmen Jom Tambah Follower By Shuhaida Kabdy


Hai semua jom tambah follower and tambah kenalan yang sedia ada , macam biasa nak join click je banner dekat atas tu , sudi-sudi lah follow i okey

Random : Salam Jumaat


Wednesday, 23 November 2016

Wordless Wednesday #3


Random : Dinner Semalam

Assalamualaikum..haiiii and good morning ,you all pernah tak dalam dilema nak masak apa setiap hari , tak kira lah breakfast ke lunch ke tau dinner… mesti pernah kan I always like that !!!! Stress okey hahahaha...

Macam semalam tak tahu nak masak dinner apa , Bila sudah keadaan macam tu I akan minta suggestions from my friends dekat group whatsapp , macam-macam lauk juga my friends suggest kan , tapi bahan-bahan pula tak berapa nak ada Adoiiiii…


Last-last my hubby beritahu just ikan goreng + telur masin + sayur kangkung masak belacan , ha betul-betul lauk yang sangat simple , tapi my hubby tambah 2 pinggan makan nasi semalam mungkin jarang makan lauk macam ni kan, walaupun simple tapi amat menyelerakan.

Simple kan 
You all abaikan tissue minyak tu okey….malam nie tak tahu nak masak apa pula.. Tolonggggg

Tuesday, 22 November 2016

Random : Quotes


Assalamualaikum and good morning J

Sunday, 20 November 2016

Giveaway Kek Lapis Sarawak by Ain Syahirah


Nampak kek lapis malam-malam nie terasa lapar pulak..ok lah siapa nak join just click banner

Instagram : anzrarizal_beautyTwitter  : anzrarizal_rose

November Giveaway By CP


Ha Nampak macam leceh je kan nak kena tekan sana sini…nampak je macam susah tapi macam makan kacang je..ok jom join

Friday, 18 November 2016

Random : Salam Jumaat


Thursday, 17 November 2016

Random : Nasi Bungkus - Ras Aman

Selamat tengahari semua dah lunch ke ? I baru je lepas Lunch tapi biasa lah bila lepas makan mata pun sama naik mengatuk hehehe..




hari ni I makan nasi putih +  ayam masak kicap + rebung tapi I tapau je makan dekat office. Biasa kalau i nak makan masakkan kampung atau lauk pahang memang i akan pergi makan atau beli dekat sini , masakkan dia memang super sedap sangat-sangat...ramai orang makan dekat situ..lagi satu ikan patin pun ada tau..Siapa pergemar ikan patin masak tempoyak atau lauk pahang yang lain boleh datang sini.

Rebung

uollls pulak makan apa je tengahari ni cer komen ......

Address: Lorong Sekilau 23, Taman Aman, 25200 Kuantan, Pahang, MalaysiaPhone: +60 12-984 4600Hours: 
Thursday
8AM–5PM
Friday
8AM–5PM
Saturday
Closed
Sunday
Closed
Monday
8AM–5PM
Tuesday
8AM–5PM
Wednesday
8AM–5PM

Segmen Jom Exchange Follower Twitter dan Instagram



I actually not always update on twitter and dont know how to use twitter atau dengan lebih tepat jarang sangat-sangat update dekat situ but its okey i join juga :)

Twitter : anzrarizal_rose
Instagram : anzrarizal_beauty

GIVEAWAY SALAM SIHAT BERSAMA MASHITAH MAMAT


Good Morning … jom join giveaway mana tahu rezeki menang produk dari Shaklee , I pun tak pernah try lagi J , click banner dekat atas ya


Wordless Wednesday #2


Totally me…Yes me…saka kot :P

Wednesday, 16 November 2016

Giveaway Topup Percuma By Atiqah Najihah


let's join all’s

Monday, 14 November 2016

Brushes Makeup - Kenali jenis-jenis brush dan kegunaannya


Hai pwetty….siapa dekat sini suka makeup cepat angkat tangan !! weeee sis pun suka makeup tau tapi yang biasa-biasa je natural look orang kata ,smokey –smokey belum expert lagi gitu masih dalam belajar makeup look macam tu.

Makeup-makeup jugak you all tahu ke nak guna brush tu macam mana ? untuk apa ? ke you all tak ada brush ? ada brush makeup tapi tak tahu fungsi untuk apa ?? banyak pulak question mark dekat situ kan…..



Brushes nie pun salah satu benda yang orang kata MUST HAVE terutama bagi MUA (makeup artis or mak mak andam),bagi mereka yang suka makeup atau baru nak berjinak dalam bab makeup-makeup pun mesti nak kena ada brush makeup nie tapi tak perlu banyak macam professional makeup artist atau yang selalu makeup tu, sekarang pun dah banyak seller jual basic brush, just what you all have to know is the type of brush its use for what.
Dekat sini sis tempek jenis-jenis brush makeup and kegunaan untuk apa dan dekat mana brush tu perlu di sapu/diguna pada bahagian muka,ha sama-sama kita belajar kan..share share share nanti bila ada orang Tanya tak adalah kita mengelabah nak jawab kan...








Brush Kabuki Yang Sis Selalu Guna



\

Full Credit : Picture from google

Birthday Giveaway by KasihkuAmani


Click banner if you want join ~

Pencarian Bloglist Sporting December 2016


Click banner if you want join ~

Sunday, 13 November 2016

Random : Update !!


hai semua selamat pagi and welcome to my blog for new followers.Dekat sini sis nak update sikit ya tentang blog sis nie ,mana-mana yang dah follow sis thanks sangat-sangat dan sis akan follow korang balik,kalau ada sis yang tak follow please please beritahu okey sebab kadang-kadang sis terlepas pandang yang mana follow sis.

Dalam blog nie sis memang tak ada story nak di publishkan mungkin ada satu sis ada buat entry,bukan sebab tak ada idea nak tulis apa ,nak share apa ,nak cerita apa .. banyak sangat uolss sis nak tulis n share tapi tapi tapi mungkin dalam minggu nie sis hanya akan join mana-mana segmen atau giveaway dulu untuk mencari kawan -kawan baru and BW dekat blog - blog orang lain.Dan dalam masa yang sama sis baru pindah rumah jadi macam susah sikit nak berblog nie,barang banyak okey nak kemas susun bagai hahaha.....


So mana-mana korang yang  follow sis and tengok blog penuh segmen dengan giveaway jangan terkejut tau ,InsyAAllah next week sis cuba publish story sis okey..Oklah dah panjang berjela sis duk mengomel dalam nie harap awak-awak semua faham lah ya apa sis cuba sampaikan huhu..okey bye....Love korang...


Thursday, 10 November 2016

SEGMEN: JOM BLOGWALKING BERSAMA AYUINSYIRAH


Click banner siapa nak join ~

Wednesday, 9 November 2016

SEGMEN JOM BERKENALAN


Selamat berkenalan , moh le join tambahkan lagi kenalan yang sedia ada

Monday, 7 November 2016

Pencarian Bloglist November & December



Join cepat sebab ape?? sebab syarat dia semudah ABC aje..rugi x join uollsss :) 

Shanghai Fridge Magnet Giveaway by Jari Manis & Scdha Sein Travel


Jom join ramai-ramai , saya nak tag CikMai yang chantek nie dengan adik manis Unni Anje

Friday, 4 November 2016

3-Days Header Giveaway by Mellya


Nak join macam biasa okey click banner dekat atas tu,sis pun nak cuba kot-kot dapat header comel macam blog mellya tuh.

Ig : anzra_beauty

Thursday, 3 November 2016

Segmen PENCARIAN BLOGLIST by Murni Alysa


Jom uolss join this segmen tarikh tamat pun lambat lagi 30 November 2016

My Ig : anzra_beauty

Wednesday, 2 November 2016

Segmen Tambah Follower Blog Penselduabee


Jom semua join segmen nie I pon nak tambahkan followers , sudi-sudi lah follow ya adik cantik :) :) :) 
Giveaway ini akan berlangsung dari 5- 31 Oktober 2016 4 November 2016 

Friday, 28 October 2016

Blogwalking & Bloglist SVIORS


Ok nie last kita join segmen,mana tahu dapat lagi kawan kan,tak try tak tahu,siapa nak join klik lah kat atas nun ok.

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI